Serbia

Viti 1992: një amerikan si kryeministër i Serbisë

Do të ishte biznesmeni amerikan, Milan Paniç, të cilit do t’i besohej posti i kryeministrit të Serbisë dhe Malit të zi, union që në atë kohë njihej si Republika Federale e Jugosllavisë. Amerikani Milan Paniç do ta mbante postin e kryeministrit nga 14 korrik 1992 deri më 9 shkurt 1993. Kjo marrëveshje publike SHBA – […]

Perandoria Amerikane

Lufta kundër “Ukrainës” ka filluar

Nuk doja kurrë të shkruaja rrreth kësaj shakaje pa sens e cila quhet “Kriza në Ukrainë”. Të besojmë që Ukraina mund të pushtohet, ne duhet ta bazojmë këtë gënjeshtër mbi parime të tjera, të cilat janë po gënjeshtra. Ne duhet të besojmë së pari që ekziston diçka e quajtur “pavarësi”. Sigurisht që nuk duhet të […]

UK

Mbretëresha e teneqtë e Britanisë së Madhe

E quajta e teneqtë, mbretëreshën e Mbretërisë së Bashkuar, pasi kështu e quante trimërinë e shqiptarëve Faik Konica, spiuni i Anglisë, dhe njeriu që i mësoi fjalët e para shqipe komedianit dhe mashtruesit Fan Noli. Në fakt vetëm një komedian si Noli mund të pranonte të shkruante emrin si themeluese i një kombi, komb që […]

American Empire

Shqipëria, nga vendi i kryevezirëve në vendin më të varfër në Europë

Shqipëria duhet të falenderojë Perandorinë Amerikane, Mbretërinë e Bashkuar dhe aleatët e tjerë perendimorë për shëndërrimin e Shqipërisë nga vendi i Kryevezirëve dhe të gjeneralëve të mëdhenj ushtarakë në vendin më të varfër dhe më të poshtëruar të Europës, nga njerëzit më të rëndësishëm të kontinentit në njerëzit më të shtypur dhe më të poshtëruar […]

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER!

Close this popup